Zapečené omelety s masovou směsí 31/3/2007
Omelety:
200 g celozrnné mouky
2 vejce
čtvrt litru mléka
125 ml minerálky
špetka soli
olej na smažení
Masová směs:
500 g mletého masa
300 g rajčat
2 pórky
1 cibule
hrst sekané petrželky
2 stroužky česneku
metá sladká paprika
pepř
sůl
olej
100 g eidamu
Postup:
Všechny suroviny na omelety smícháme a těsto necháme 30 minut odstát. Na pávi na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, promícháme a dusíme do měkka. K měkkému masu přidáme oloupaná a na kostky pokrájená rajčata, pórek, česnek, osolíme, okořeníme a necháme povařit. Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku. Z těsta usmažíme omelety a naplníme je masovou směsí. Naplněné omelety urovnáme do vymazané zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.