Výrobce bublinkové fólie dostal čtvrtou pokutu. Teď za nelegální provoz v Klášterci nad Orlicí

4. září 2018 15:13

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany ovzduší v Hradci Králové uložili už čtvrtou pokutu, tentokrát 350 tisíc korun, výrobci bublinkové fólie společnosti JASOBAL s.r.o. 

Firma už po několikáté vyráběla bez povolení. Tentokrát v Klášterci nad Orlicí, který se stal jejím třetím nezákonným působištěm poté, co dostala zákaz výroby v Chrasti u Chrudimi a v Pardubicích.

Firma vypouštěla do říčky Čistá nadlimitně znečištěné odpadní vody. Dostala pokutu 200 tisíc

Voda v říčce Čistá znečištěná odpadními vodami ze společnosti AVON AUTOMOTIVE

Inspektoři z České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení ochrany vod v Hradci Králové uložili pokutu 200 tisíc korun společnosti AVON AUTOMOTIVE, a.s.

„Provoz bez povolení v Klášterci jsme zjistili v dubnu 2018, uložili jsme pokutu a vydali opětovný zákaz provozu. Proti pokutě se firma neodvolala a sankce tak nabyla právní moci," řekl Lukáš Trávníček, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Hradci Králové.

Firma ihned po kontrole požádala Krajský úřad Pardubického kraje o povolení k výrobě. Na základě toho ČIŽP ukončila řízení o zastavení provozu, protože důvody pro jeho vedení pominuly.

Výrobce bublinkové fólie dostal čtvrtou pokutu

„Krajský úřad Pardubického kraje stanovil výrobci podmínky provozu a výrobu bublinkové fólie v Klášterci povolil. V současné době tam už tedy probíhá legální výroba," doplnil Trávníček.

Společnost JASOBAL dostala už dříve od inspektorů ČIŽP tři pokuty za nepovolený provoz ve výši 70, 120 a 600 tisíc korun.

autor: Milan Baják | zdroj: Česká inspekce životního prostředí
Spustit audio

Související