Východočeské hokejové derby přineslo 10 gólů a Hradec Králové po 6 duelech vyhrál

28. prosinec 2014

Poslední extraligové kolo před vánoční přestávkou nabídlo pikantní východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Mountfieldu se před vyprodaným domácím stadionem podařilo ukončit sérii šesti utkání bez vítězství. Pardubice odjely z města pod Bílou věží s porážkou 4:6.

Třetí východočeské derby letošní extraligové sezóny nabídlo vše, co k hokeji patří. Nasazení, góly i dramatický průběh. Hradec Králové na svého soupeře doslova ‚vletěl.‘ V první třetině, kterou vyhrál 2:0, přestřílel svého soupeře 14:1.

„My vždycky na toho soupeře vletíme, dnes to tam naštěstí napadalo, je to prostě skvělý pocit dávat góly,“ zářil po utkání střelec druhého hradeckého gólu Peter Frühauf, který se trefil poprvé v sezóně. Mountfield postupně vedl už o čtyři góly, ale Pardubice nesložily zbraně, což po zápase ocenil trenér Zdeněk Venera.

„Za stavu 4:5 jsme byli hodně blízko vyrovnání. Jednak si cením toho, že za stavu 2:5 po druhé třetině to družstvo nezabalilo, podařilo se nám dvakrát skórovat v přesilovce a za toho stavu 4:5 to mohlo vypadat ještě jinak. Bohužel se nám nepodařilo dát vyrovnávací gól a ten šestý gól domácích utkání definitivně rozhodl.“

Trenér vítězů Peter Draisaitl byl s výhrou samozřejmě spokojený, i když litoval taktických chyb, které z utkání udělaly z hradeckého pohledu zbytečné drama. „Cením si snahy a výkonu těch hráčů. Nehraje se snadno, když několik duelů v řadě nevyhrajete, ale kdyby to bylo 5:1, tak jsme mohli hrát ke konci klidněji.“

autoři: jam , Václav Pilný
Spustit audio