Chtěli jsme na Slovácko vletět a to se nám podařilo, říkal dvougólový Milan Baroš

24. říjen 2015

Poprvé v základní sestavě se v dresu Mladé Boleslavi představil útočník Milan Baroš. Za důvěru se odvděčil dvěma góly - první dal po přihrávce Magery, druhý mu připravil Skalák. Středočeši tak i jeho zásluhou porazili v 11. kole Synot ligy Slovácko 4:1.

„Byl jsem v létě zraněný a měl tréninkové manko. Navíc se k tomu přidaly svalové problémy a nebyl jsem stoprocentně fit. Kluci hráli výborně, dávali góly a nebyl důvod něco měnit. Počkal jsem si na šanci, ta přišla teď a jsem rád, že se mi jí podařilo využít,“ říkal po utkání šťastný Baroš.

Lepší vstup do zápasu jste si určitě nemohl přát, hned v 5. minutě první gól…

„Chtěli jsme na Slovácko vletět. Říkali jsme si v kabině, že bychom si mohli zápas ulehčit rychlým gólem. To se povedlo, dali jsme dva, ale potom jsme trošičku přestali hrát. Soupeř snížil, držel víc balón a my jsme v závěru prvního poločasu propadli. Pak jsme ale dali na 3:1 a tím jsme se uklidnili.“

Vypadalo to, že jste oba góly vstřelil s neuvěřitelnou lehkostí?

„Při prvním gólu mě to Magera krásně prostrčil a šel jsem vlastně sám. Chtěl jsem ještě nahrávat, ale stoper mě tam přeběhl, tak jsem zakončil. Při druhém gólu mi to přistrčil Skalák, já jsem to narval a skončilo to u tyče.“

Co to znamená pro hráčovo sebevědomí, když se trefí prakticky při prvním kontaktu s míčem?

„Navíc to byl první zápas. Chtěl jsem dát gól a pro sebevědomí je dobré, když se to podaří už v 5. minutě.“

Na druhou stranu mohlo být gólů už v prvním poločase ještě více než dva?

„Všechno tam asi vždycky nespadne. Jsem rád i za ty dva a za vítězství. Dali jsme opět čtyři góly a musíme tento fotbal přenést i na venkovní hřiště a začít vozit body i z venku. Hrát nátlakový fotbal s tolika šancemi i na hřišti soupeře.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio