VIDEO: Hradec Králové přivítal nový rok ohňostrojem, který do centra města přilákal tisíce lidí

2. leden 2023 08:44

Téměř deset minut trval novoroční ohňostroj, kterým město Hradec Králové přivítalo nástup nového kalendářního roku. Velké náměstí se začalo plnit kolem šestnácté hodiny, kdy si město začalo připomínat klíčové události loňského roku. Zájem byl i o čočkovou polévku, kterou jako v minulých letech, servírovalo vedení města.

„Polévka je výborná. Každý rok,“ znělo z úst lidí, kteří přišli 1. ledna na Velké náměstí v Hradci Králové oslavit příchod nového roku.

Čtěte také

Teplá čočková polévka například z rukou primátorky Pavlíny Springerové z HDK tedy chutnala. Sama primátorka si pochvaloval přátelskou atmosféru, které snad chyběla jen trocha zimního počasí. Bylo totiž 9 stupňů nad nulou.

S polévkou a prací ve stánku Pavlína Springerová problém neměla. „Mně čočková polívka voní, ráda pracuji a pomáhám, takže tato práce ve stánku je pro mne docela přirozená.

Samotný ohňostroj připravila firma, která podle jejího majitele Tomáše Petrše strávila přípravami několik dnů. „V teoretické fázi to byly dva dny, než byl připraven scénář. Pak se k tomu musel připravit materiál, potom to celé zpracovat ve skladu a v dílně. Což trvá zhruba tři až čtyři dny. A tady jsme dnes od 10:30 hodin dopoledne.

„Hudební kompozice ohňostroje je jmenuje Victory, tedy Vítězství. Bylo to pojato tak, aby si každý pod tím představil to, co sám chce. To jsme chtěli vyjádřit hudbou i pomocí efektů, které tomu přísluší. Je tam i zajímavé, velké chrastící finále a efekty z Bílé věže ohňových vějířů do různých kombinací, do písmene C nebo písmene Z. Takové zajímavé efekty,“ dodává Tomáš Petrš.

Novoroční ohňostroj se na Velké náměstí v Hradci Králové vrátil po dvou letech a tisíce lidí za něj poděkovaly potleskem.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související