Ve Starých Hradech u Jičína se můžete vypravit do pohádky a udělat si řidičák na létající koště

16. červen 2017

Je půlka června, s dětmi ve škole nic není, protože - ty už jsou jsou myšlenkami na prázdninách. A my tak trochu taky, protože je potřeba vymyslet pro ně akční plán na dva dlouhé měsíce. A jako první přijde na řadu odměna za vysvědčení. Co třeba výlet do pohádky?

V gotických a renesančních zdech hradu a zámku Staré Hrady u Jičína s dětmi zažijete všechno. Středověk, dobu monarchie i peklo, vodní říši, svět čarodějnic, obrů a skřítků všeho druhu, a hlavně poznáte tolik draků, až vám z toho půjde hlava kolem.

Děti, ke kterým se s mikrofonem přidala Romana Pacáková, se tedy na prohlídce nenudily ani chvilku.

Na nádvoří se jich ujala energická čarodějnice, která je provedla hradem s takovým gustem, že na nudu nebyl čas.

Čtěte také

Na hradu a zámku Staré Hrady můžete navštívit tři prohlídkové okruhy - Hrad a zámek s Dračí královskou komnatou, Zámecké pohádkové sklepení a Hradní pohádkovou půdu.

Těší se tam na vás stovky draků a dráčků, obrů, vodníků, skřítků, kouzelných víl, umouněných čertů a čertenic, čarodějnic, kouzlobabek a dalších prapodivných pohádkových bytostí.

Ve Starých Hradech u Jičína se můžete vypravit do pohádky a udělat si řidičák na létající koště

Čarodějná Bestyjola na prvním nádvoří je plná živých zvířat a můžete si udělat i řidičák na létající koště.

Tak to Romana Pacáková také zkusila, letecké zkoušky úspěšně složila na koštěti s netopýrem.

A jestli mají vaše děti rády dobrodružství, zajeďte na hrad a zámek Staré Hrady u Jičína teď v sobotu 17. června 2017. Zažijete velké rytířské turnaje. Dobový tábor a hudba, ohně, řemesla, tržiště a dobové pokrmy.

S rytíři, zbrojnoši, jarmarečníky, čarodějnicemi, žebráky a různou další sebrankou poznáte mnohá tajemství a ochutnáte všemi smysly atmosféru dne na středověkém hradě L.P. 1362.

autor: jou
Spustit audio