V Rychnově postřelená žena zemřela. Kriminalisté manžela obviní z vraždy

12. červenec 2019 12:54

Ve čtvrtek 11. července 2019 krátce po 20 hodině přijal policejní operační důstojník oznámení o střelbě v jednom z restauračních zařízení na rychnovském náměstí. Policejní hlídka, která na místo přijela jako první, nalezla na místě těžce zraněnou ženu a zadržela muže, který je z činu podezřelý.

Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že 49letý muž z Rychnovska zaútočil svojí legálně drženou krátkou střelnou zbraní na svoji 47letou manželku, která bohužel následkům střelného poranění po převozu do nemocnice podlehla. Motivem činu byly s největší pravděpodobností předchozí dlouhodobé manželské neshody.

Ke střelbě došlo v zadním odlehlém prostoru baru, kde byla dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 osob, které okamžitě restauraci opustily.

Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor.

Policie ČR - Pomáhat a chránit

V průběhu dnešního dne bude muži sděleno obvinění pro spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň kriminalisté předají státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Rodinná rozepře byla tento týden také důvodem střelby v Kostelci nad Labem. Ve středu večer tam šestapadesátiletý muž postřelil dvaaosmdesátiletou ženu z legálně držené zbraně. Muž je v policejní cele, policie jej podezírá z pokusu o vraždu.

autor: baj | zdroje: Policie České republiky , ČTK
Spustit audio

Související