V Náchodě pokračuje výstavba nových nemocničních pavilonů. Hotové mají být letos v létě

20. únor 2020 09:24

Výstavba nových pavilonů v náchodské nemocnici pokračuje. Dokončeny mají být v létě, Královéhradecký kraj za ně zaplatí víc než miliardu korun. Stavbařům nahrává mírná zima, práce i proto pokračují podle plánu. 

Pro vstup do nově vybudovaného pavilonu v náchodské nemocnici je dosud zapotřebí si obléci oranžovou vestu a nasadit na hlavu ochrannou přilbu.

Čtěte také

„Teď se nacházíme v pátém podlaží, které bude v budoucnu určeno pro oddělení JIP a lůžka ARO," říká Miroslav Bůžek, náměstek Oblastní nemocnice Náchod.

Zvenku to vypadá, že jsou již oba pavilony kompletně hotové. Alespoň tedy hrubá stavba.
„Ano, zvenku už probíhá pouze opláštění a závěrečné práce na plášti samotné budovy."

Ze stropu visí desítky, možná stovky kabelů. Někde je také čerstvě udělaná podlaha, ve vzduchu je cítit vysychající beton.
„To, co vidíme, jsou datové rozvody a silová elektřina. Právě je dodělaná podlaha a postupuje příprava pro závěrečné práce na odděleních."

Stavební firmy mají hotové pavilony předat majiteli v srpnu

„Práce je ještě relativně hodně. Ale většinou je jedná o dokončovací práce. Jelikož jsme postupovali od spodních podlaží, tak nejvíc je třeba toho dodělat v horních patrech. Tam v tomto okamžiku ještě chybí rozvody a nejsou kompletní sádrokartonové příčky," upřesňuje Miroslav Bůžek.

Výstavba nových pavilonů v náchodské nemocnici pokračuje. Dokončeny mají být v létě

Téměř hotové už jsou některé z pokojů. Na stěnách čerstvá výmalba, funguje už i topení. Chybí jen dokončený strop.
„Jde o třílůžkový pokoj chirurgického oddělení, kde je již prakticky vše připraveno. Vizualizace pokoje, jsou tu rampy a medi-plinthy. Pokoj je připraven k závěrečné instalaci."

Čtěte také

Probíhají ještě také práce na vnitřním dvoře nových pavilonů.
„Tady pokračují zemní práce při závěrečných úpravách prostoru mezi pavilony. Vznikne takový dvorek, kde budou vést mezi budovami hlavní komunikace," dodává Miroslav Bůžek, náměstek Oblastní nemocnice Náchod.

Nové pavilony náchodské nemocnice mají stavbaři předat v srpnu. Minimálně do konce roku bude ale následně probíhat zkušební provoz.

Spustit audio

Související