V Hradci Králové začal festival Rock for People - hlásí rekordní návštěvnost

16. červen 2022 17:55

Začal hudební festival Rock for People. Do areálu letiště v Hradci Králové míří tisíce lidí. Potrvá až do neděle. Představí se na 120 kapel a 500 muzikantů z celé Evropy, Ameriky nebo Kanady.

Fanoušci rozhodli! Rock for People bude letos největším tuzemským festivalem! V průběhu čtyř dnů vystoupí na hradeckém letišti kapely jako je Green Day, Fall Out Boy, Royal Blood, Biffy Clyro, Weezer nebo IDLES.

Pořadatelům se tak po covidové pauze podařilo úspěšně navázat skvěle postaveným lineupem, který lidé ocenili obrovským zájmem, a vyprodáním festivalu. „Děkujeme všem našim fanouškům, kteří nás podporují a sledují naši práci. Moc si toho vážíme!“ říká ředitel festivalu Michal Thomes a dodává: „Skutečnost, že je festival vyprodaný, je pro nás nesmírně cenná zpětná vazba, která nás pohání stále vpřed.“

Čtyřdenní vstupenky na festival zmizely z prodeje a jedinou možností, jak se zúčastnit festivalu, je nyní už jen zakoupení posledních, jednodenních. 

Bohatý je i doprovodný program

Rock for People ale není jen o hudbě. Letos se mohou návštěvníci těšit na kvalitní „artový“ program, kterému je věnovaná samostatná stage pod názvem generálního mediálního partnera České televize. Na pódium proběhne speciální edice oblíbeného pořadu AZ kvíz s moderátorskou legendou Alešem Zbořilem, oslavu tance a lidského těla nabídne vystoupení The Watcher v podání souboru 420PEOPLE, v přímém přenosu vznikne unikátní představení Českého národního improvizačního divadla a návštěvníkům se představí jeden z nejvýznamnějších maďarských folklorních souborů – taneční divadlo Ifjú Szivek. 

Jedno z témat festivalu je ekologie

Festival posouvá i hranice udržitelnosti a ekologie. Do areálu se po roce vrátí stage poháněná vodíkovým generátorem od české firmy DEVINN, která měla světovou premiéru na Rock for People Hope. Novinkou bude GEM Stage (Green Energy Mill), která získává energii větrem a ze solárních panelů. 21 metrů vysoká věž, která v sobě ukrývá stage, dokáže vyrobit udržitelnou energii v každém počasí, a navíc skvěle vypadá. GEM Stage je symbolem přechodu na čisté zdroje energie bez fosilních paliv.

26. ročník festivalu Rock for People potrvá v Hradci Králové do soboty 18. června.

autor: FRE
Spustit audio