Úterní Noční linka: Umíte šetřit s jídlem?

7. duben 2020

Patříte mezi lidi, kteří prošlé jídlo okamžitě hodí do koše, nebo se ho snažíte nějakým způsobem ještě zpracovat? Myslíte si, že bychom měli žít střídměji? Co vás k tomu vede? Domníváte se, že je dnešní společnost příliš konzumní? Jak uměly šetřit s jídlem naše babičky, vzpomenete si ještě? Máte doma zásoby nebo se snažíte ve spíži nic nesyslit?

Potravina, také jídlo je výrobek nebo látka určená pro výživu lidí a konzumovaná ústy v nezměněném, syrovém, anebo upraveném stavu. Jde o všechny základní poživatiny, látky obsahující živiny, produkty rostlinné nebo živočišné výroby zemědělství určené pro lidskou výživu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.