Úředníci finišují s přípravami volebních místností. V Kostelci nad Orlicí si se stěhováním pospíšili

25. říjen 2013

V Královéhradeckém kraji se úderem 14. hodiny otevře 940 volebních místností, a začnou tak předčasné volby do Poslanecké sněmovny. Úředníci teď mají napilno, aby připravili všechny věci, které ve volebních místnostech musí ze zákona být. Například v Kostelci nad Orlicí ale začali stěhovat kvůli úspoře času už včera.

„Tady jsou vyvěšené vzory hlasovacích lístků, máme tady velké volební urny, v nich přenosné volební urny. Pak tady máme kancelářské potřeby, další krabici s různými hlasovacími lístky, výpis se seznamem voličů a tak dále, ale ty odvezeme až zítra, aby se náhodou neztratily,“ popisuje vedoucí správního odboru kostelecké radnice Veronika Stavrinou.

Po chvilce čekání dorazili zaměstnanci Technických služeb a začali materiál nakládat. Do dvou místností toho nebylo mnoho.

Pět lidí pak odjelo z radnice do výstavní síně městské knihovny. Tam, kromě jiného, museli také přesunout desítky knih do skladu ze stolu, u kterého bude sedět komise.

Na vše osobně dohlíží Veronika Stavrinou. „Jedu s nimi, aby byly vyložené ty správné věci do správných okrsků,“ říká.

První volební místnost v Kostelci nad Orlicí je připravená. Ve městě je sedm volebních okrsků, nejvíc práce s jejich vybavením proto připadne na dnešek.

autor: KS
Spustit audio