Ukrajinci, kteří uvízli v Náchodě, odjeli do Prahy. Odtud bude vypraven vlak, který je doveze domů

19. březen 2020

Autobus s ukrajinskými občany, kteří od neděle uvízli na náchodských hranicích, se dnes ráno vydal do Prahy. Odtud bude vypraven odpoledne vlak, který je dopraví domů na Ukrajinu.

Město Náchod se o všechny postaralo, zajistilo jim stravu i ubytování včetně nezbytných osobních potřeb.

Čtěte také

„Chci poděkovat všem kolegům, kteří nebyli lhostejní, a pomohli se o tyto lidi postarat. Místostarosta František Majer obratem zajistil ubytování v jedné z náchodských škol, Hasičský záchranný sbor KHK je vybavil potřebnými lehátky a lůžkovinami, místostarosta Jan Čtvrtečka a dobrovolný hasič Jan Černý po dva dny zajišťovali stravování, které ochotně navařili v Hotelu Hynek, pečivo na snídaně darovaly Pekárny a cukrárny Náchod a zapojili se i lidé z vietnamské komunity žijící v Náchodě a darovali nezbytné oblečení na cestu,“ upřesnil starosta Jan Birke z ČSSD.

Všem moc děkujeme a přejeme našim ukrajinským přátelům, město Náchod má na Ukrajině partnerské město Ťačiv, šťastnou cestu domů!

Ukrajinci, kteří uvízli na hranicích v Náchodě, odjeli do Prahy. Vlak je dopraví domů

Ještě v noci jsme se rozloučili. Loučení bylo plné emocí, věříme, že se k nám jednou budou moci vrátit jako turisté, protože tentokrát toho z Náchoda viděli opravdu velmi málo.

Na cestu jsme je vybavili potřebnými cukry v podobě čokolády a pohledy z Náchoda, aby po této náročné cestě, na kterou zcela jistě nezapomenou dokonce života, mohli svým rodinám ukázat, kde strávili více než tři dny.

autor: baj | zdroj: MěÚ Náchod
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka