Uherské Hradiště bude pořádat kurzy sebeobrany. Lidé se naučí, jak se třeba dá bránit domácímu násilí

21. únor 2018

Hlavním cílem kurzů základu sebeobrany je poučit obyvatele, jak postupovat proti domácímu násilí nebo pouliční kriminalitě. Podobné kurzy už radnice uspořádala v roce 2011.

Bezplatné kurzy bude pořádat městská policie a budou určeny pouze pro obyvatele města starší 15 let. Začnou v květnu.

Délka celého kurzu základů sebeobrany je plánovaná na 22 týdnů a povedou je povedou školení trenéři 3. třídy České unie Dento Karate–do. 

"Hlavním cílem kurzů základu sebeobrany je poučit občany, jak postupovat proti domácímu násilí nebo pouliční kriminalitě a seznámit účastníky se základy sebeobrany a s jejich použitím v praxi proti případným násilníkům," uvedla městská policie ve své zprávě.

Loni ve Zlínském kraji loni ubylo trestných činů. Stalo se jich 6867, o 531 méně než v roce 2016. V okrese Uherském Hradišti to 1 588 trestných činů.

Objasněnost trestných činů se meziročně zvýšila o 1,29 procenta na 62,5 procenta. Násilných trestných činů vyšetřovali policisté 565, o pět méně než v roce 2016. 

Kurzy sebeobrany pořádají města po celé zemi. Například ve středočeském Kolíně jsou zaměřeny na ženy, které se v nich učí, jak se bránit násilníkům. Podobné kurzy pořádá i Most nebo Havířov.

Související