Třípatrové řezy 13/10/2007
Těsto:
2 hrnky krupicového cukru
1 vanilkový cukr
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek oleje
špetka soli
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 hrnky mléka
1 prášek do pečiva
Krém:
4 lžíce krupicového cukru
3 lžíce moučkového cukru
1 karamelový pudinkový prášek
1 máslo
2,5 dl mléka
2 šlehačky
1 ztužovač
strouhaná čokoláda
Postup:
Ze všech suroviny si připravíme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát rozetřeme krém, potřeme ušlehanou šlehačkou a dozdobíme strouhanou čokoládou.
Příprava krému:
Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a moučkový cukr.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.