Tereza Kerndlová připravila italské těstoviny s bazalkovým pestem a žampiony

V Pochoutkách nás navštívila mladá a úspěšná zpěvačka, která reprezentovala Českou republiku na hudební soutěži Eurovize - Tereza Kerndlová. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ní uvařili italské těstoviny s pestem a žampiony.

Povídali si o tom, proč má Tereza ráda Itálii, jak ji tatínek vedl ke zpěvu a kdy poprvé sama vystupovala na jevišti. Dozvěděli jste se o tom, jak se natáčí písničky i vaří u Kerndlů.

Těstoviny s pestem a žampiony:
400 g těstovin typu penne (anebo jakékoli těstoviny tvaru „potrubí“), 250 g očištěných žampionů nebo jiných jedlých hub, 8 plátků prorostlé slaniny, 4 lžíce bazalkového pesta, 300 ml co nejtučnější zakysané smetany, hrst lístků bazalky, sůl a pepř na dochucení

Postup:
Ve velkém hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Mezitím pokrájejte houby a slaninu. Do misky či hrnku nalijte trochu vody od těstovin; ty potom slijte a uložte na teplé místo. V hrnci, v němž se vařily těstoviny, asi pět minut smažte slaninu a houby. Udržujte vysokou teplotu, aby se opravdu smažily, a ne jen „potily“.

Vraťte do hrnce těstoviny, přidejte uschovanou vodu a poté všechno minutu ohřívejte a míchejte. Stáhněte plamen a do těstovin vmíchejte pesto, smetanu i většinu bazalkových listů. Ochutnejte, případně osolte a opepřete. Promíchejte a ozdobte zbylou bazalkou. Místo bazalkového pesta můžete zkusit i jeho červenou verzi.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.