Světlana Nálepková připravila krůtí řízky na houbách

Naši kuchyni okupovala, v dobrém slova smyslu, zpěvačka a herečka Světlana Nálepková. A protože letošní houbařská sezona už začala, vařili jsme s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem krůtí řízky na houbách.

Navíc jste se dozvěděli, jak je to u Světlany se zpěvem nebo jak vzpomíná na to, když byla na Kubě. Miluje také koně, mluvili o tom, kolik jich vlastně má a co je pro ně největší lahůdkou. Nechyběla ani reportáž o houbách, slovní hra a také oblíbený rychlovýslech.

Krůtí řízky na houbách:
krůtí prsa, 2-3 menší cukety, čerstvé žampiony, hříbky (stačí mražené), slepičí bujon, bílé víno, pepř a sůl

Reprízováno 30. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.