Sváteční kuře 8.11.2008
Suroviny:
rozporcované kuře (nebo kuřecí stehna), 1 cibule, mletá sladká paprika, 1 celá skořice, 2 bobkové listy, 50 g loupaných mandlí, 50 g černých oliv, 50 g (2 lžíce) medu, 100 ml bílého vína, 200 ml kuřecího vývaru z kostky, pomerančová šťáva, 70 g sušených švestek
Postup:
Do pekáče dáme cibuli, naporcované kuře, posypeme paprikou, přidáme skořici, bobkové listy, oloupané mandle, olivy, med a pomerančovou šťávu. Dále pak přidejte víno a vývar, osolte, přikryjte a dejte do vyhřáté trouby. Pečte při 220 stupních Celsia asi 20 minut. Pak odkryjte, přidejte švestky a dopékejte odkryté ještě asi 20 minut.
Příloha: rýže
Vaříme s Habadějem v sobotu 8.11.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.