Středeční Noční linka: Dokázali jste ve svém životě uzavřít to nepříjemné, co vás potkalo?

18. září 2019

Můžete říct, že jste se vyrovnali se svou minulostí, s tím co vás trápilo a žijete přítomností? Je něco, s čím jste se ještě nedokázali ve svém životě vyrovnat a srovnat a provází vás to dál? Kdo vám pomohl zapomenout na minulost a je s vámi v přítomnosti? Co z minulosti jste si vzali dál,třeba jako poučení nebo zkušenost?

Minulost je minulost a přesto některé pronásleduje a provází dál. Nedokázali se totiž vyrovnat s určitou situací a tak vrací a vrací a stále opakují tu samou úlohu jako ve škole. Někteří se nedokázali vyrovnat s rozchodem a přitom by rádi novou lásku a někoho úžasného.

Pokud ale zůstáváme v minulosti a nemáme "vyřízené účty", nemůžeme jít dál. Někdy je to ale velmi těžké pochopit, odpustit, zapomenout. Jsou ale lidé, kteří pochopili, že utápět se v minulosti, v našich životních křivdách nemá smysl. Život se jim tak zásadně změnil a mnohé se jim daří a vychází.

Je to i zkušenost pana Honzy, který o tom Karlovi Sladkému do Noční linky napsal. Byl až příliš zahleděn do minulosti, nežil přítomností, nechtěl se vyrovnat s rozchodem a myslel si, že nic lepšího ho už v životě nepotká. Mýlil jsem se a život mi utekl mezi prsty, přiznává pan Honza. Rád by slyšel i od vás, zda o sobě můžete říct, že jste uzavřeli dveře za nepříjemnou minulostí a žijete přítomností!?

Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.