Srbské řezy

Suroviny:
Těsto:
25 dkg másla nebo Hery
50 dkg polohrubé mouky
2 dkg droždí
1 malou naběračku mléka
1 prášek do pečiva
na špičku nože jedlé sody

Sypání:
25 dkg mletých ořechů
25 dkg moučkového cukru

Postup:
Z mléka, droždí a 2 lžic cukru zaděláme kvásek. Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 3 díly a rozválíme na placky. První placku dáme na vymazaný plech, slabě potřeme zavařeninou a posypeme 1/2 sypání. Zakryjeme druhou plackou, kterou také potřeme marmeládou, posypeme zbývajícím sypáním a nakonec dáme třetí placku. Před pečením necháme 1/2 - 1 hodinu odpočinout. Upečené vychladlé řezy polijeme čokoládovou polevou.

Příprava sypání:
Ořechy a moučkový cukr za sucha smícháme.