Špagety s tofu omáčkou

Máme za sebou dny hojnosti a tak vám možná přijde vhod tip na něco lehkého. Do Apetýtu jsme vybrali recept na špagety s tofu omáčkou.

Tofu pochází z Číny. Začalo se tam vyrábět ve 2. století před naším letopočtem. Později se rozšířilo i do dalších asijských zemí, kde dodnes patří k tradičním pokrmům. V západních zemích ho ale známe až od druhé poloviny 20. století.

Co potřebujete?

  • 200 g uzeného tofu
  • 200 ml sójové smetany
  • 50 g baby špenátu
  • 1 balení celozrnných špaget
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžičku medvědího česneku
  • sůl

Postup:

  1. Špagety uvaříme podle návodu.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  3. K ní pak přidáme na plátky nakrájený česnek a restujeme další dvě minuty.
  4. Poté přidáme najemno nastrouhané tofu a opět společně opékáme, ještě asi pět minut.
  5. Vše pak zalijeme sójovou smetanou.
  6. Následně přidáme i medvědí česnek a osolíme.
  7. Nakonec takto připravenou omáčku smícháme se špagetami a baby špenátem a podáváme.

Související

  • Tuňákové muffiny

    V Apetýtu pro vás máme tip na něco opravdu lehkého. K duhu vám to možná přijde právě po dnech hojnosti, které vás během vánočních svátků čekají.

  • Zeleninová směs se sójou a rýžovými nudlemi

    V Apetýtu máme kulinářský tip zvláště pro ty, kteří mají rádi opravdu lehká jídla. Dnes vás zveme k zeleninové dobrotě se sójou a rýžovými nudlemi.

  • Ovocné knedlíky z kuskusu a vloček

    V pátečním Apetýtu jsme se tentokrát zaměřili na knedlíky, na jejich lehčí variantu – základem bude kuskus. Je to tvrdozrnná pšenice zpracovaná na droboučké kuličky.