Sněžný bar v Příchovicích

11. únor 2010

V Krkonoších je prý "půl roku zima a půl roku zejma" - říkají horáci. Důkladné zkušenosti se sněhem tam mají všude - i na samém pomezí Krkonoš a Jizerek. Ve Vysokém prý kdysi nebývaly nijak vzácné ani sněhové tunely mezi domy a o lyžařských závodech tam stávala celá hospoda ze sněhu i s hodinami a s terasou pro kapelu. Zimy posledních let ale daly na sněžné stavitelství téměř zapomenout - až letos! Parta nadšenců vytvořila bar z ledu hned vedle vleku U Čápa v Příchovicích na Jablonecku. Občerstvovací stánek se stal oblíbenou atrakcí lyžařů i kolemjdoucích. S Eliškou Pilařovou a s Honzou Pidaničem vás tedy zveme do sněžného baru!

Bar ze sněhu a ledu nepřitahuje na sjezdovku U Čápa v Příchovicích v Jizerských horách jen lyžaře. Stal se atrakcí i pro lidi, kteří lyžování neholdují. Bar zdobí vysochané figurální motivy. Na sjezdovce vyrostl podruhé. Letos je mnohem větší než loni. Provozovatelé doufají, že vydrží až do března.
Bar tvoří jedna veliká místnost o rozměrech 25x20 metrů. Vejde se do něj dvě stě lidí, zdobí jej třináct uměleckých reliéfů a strop podepírají čtyři sloupy. Podle tvůrců je prý největší u nás a možná i na světě.

Spustit audio