Slavnostní kuře s jablečnou oblohou. Fantastická kombinace
Nabízíme recept, v kterém hrají důležitou roli jablka a také kari koření. A jako přílohu zkuste arabskou rýži. Dobrou chuť.
- 4 ks kuřecích prsíček
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 50 g opražených mandlových lupínků
- Na marinádu: 1 - 2 vejce
- ½ PL kukuřičného škrobu (maizena)
- 1 PL worcesterské omáčky
- Na obložení: 2 nakyslá jablka
- 2 PL kari koření
- 1 PL másla
- rybízová nebo brusinková marmeláda
Očištěná kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, připravené našleháním vajec, kukuřičného škrobu a worcesterské omáčky. Maso necháme v chladu marinovat nejméně 1 hodinu, klidně však přes noc.
V pánvi rozpálíme olej a připravené marinované maso v něm opečeme z každé strany do zlatova.
Hotové pátky masa posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky a obložíme plátky podušených jablek, do jejichž středu dáme trochu marmelády.
Příprava jablek: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme je na cca 1 cm silné plátky, obalíme je v kari koření a v rozpuštěném másle je z obou stran asi 3 minuty podusíme.
Vhodnou přílohou jsou brambory v různých úpravách, dušená nebo arabská rýže (rýže s nudlemi).
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka