Rybízový koláč 15/7/2006
Suroviny:
45 dkg polohrubé mouky
20 dkg tuku
15 dkg cukru
4 žloutky
1 vanilkový cukr
4 lžíce mléka
1 prášek do pečiva
4 bílky
20 dkg cukru
půl l rybízu
Postup:
Žloutky, cukr a tuk utřeme, přidáme mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme na 10 minut zapéct do předehřáté trouby. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a rybíz. Na zapečené těsto sníh rozetřeme a necháme dopéct.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka