Rybí roláda 14/11/2009

Suroviny:
800 g rybího filé
3 vejce
4 plátky veky
100 ml mléka
1/2 hrnku strouhanky
5 stroužků česneku
1 svazek petrželky
sůl
kmín
100 g anglické slaniny - plátky
alobal

Postup:
Filé umeleme, přidáme vejce, veku namočenou v mléce, strouhanku, prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a sůl a dobře promícháme. Na alobal potřený olejem rozprostřeme rybí směs, poklademe plátky slaniny a opatrně pomocí alobalu zavineme. Hotovou roládu potřeme olejem a posypeme kmínem a zabalíme do alobalu. Zabalenou roládu dáme do pekáčku, mírně podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. Potom alobal odstraníme a ještě asi 15 minut dopékáme.