Rybí filé v růžové omáčce 29/4/2006

Suroviny:
4 porce rybího filé
sůl
1 menší pórek
cibule
pažitka
petrželka
2 dl bílého jogurtu
2 lžíce kečupu
100 g tvrdého sýra
2 lžíce oleje

Postup:
Rybí filé částečně rozmrazíme, osolíme, posypeme pokrájenou cibulí, pórkem a pažitkou a necháme hodinu odležet. Během této doby filé několikrát obrátíme. Zapékací misku vytřeme olejem, naskládáme do ní rybu a přelijeme jogurtem smíchaným s kečupem. Pečeme v troubě asi 15 minut. Nakonec posypeme sýrem a zapečeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.