Rybí filé po ďábelsku 15.7.2006
Suroviny:
600 g rybího filé, 1 lžíce hořčice, špetka mletého pepře, 1 paprikový lusk, 1 lžička oregána, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jemné strouhanky, 1 citrón, sůl, zelená petrželka.
Postup:
Paprikový lusk očistíme, odstraníme semeník a současně s petrželkou jemně nasekáme.
Přidáme hořčici, oregáno, olej, a pepř a směsí potřeme osolené porce ryby.
Vložíme je o pekáčku s trochou oleje, posypeme strouhankou a v troubě upečeme. Při podávání zdobíme plátkem citrónu.
Vaříme s Habadějem v sobotu 15.7.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.