Rybí filé na víně 14.11.2009
Suroviny:
750 g rybího filé, 75 g tuku, lžíce hladké mouky, 25 g celeru, 25 g cibule, 25 g mrkve, 10 cl červeného vina, pepř, nové koření, tymián, sůl.
Postup:
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a osolíme. Do červeného vína přidáme na kolečka krájenou mrkev, celer, cibuli a koření. Chvíli povaříme, pak vložíme filé a dusíme doměkka. Dušené filé vyjmeme, šťávu procedíme. Máslo a mouku propracujeme na moučné máslo, které přidáváme do šťávy po malých kouscích a za stálého míchání vaříme do částečného zahoustnutí. Jednotlivé porce podáváme přelité šťávou.
Příloha: brambory, hranolky.
Vaříme s Habadějem v sobotu 14.11.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.