Rukopis královédvorský jako komiks. Filip Pýcha ho zpracoval originálním způsobem

21. březen 2018 10:45

Rukopis královédvorský oslavil v září roku 2017 své 200. výročí nalezení Václavem Hankou. K tomuto jubileu zpracoval Filip Pýcha jeho obsah zcela originálním způsobem. Kniha, založená na textu rukopisu královédvorského, má pomoci nejen dětem a studentům, ale i dospělým, dozvědět se zábavnou formou, co konkrétně v rukopise královédvorském vlastně je. 

Filip Pýcha je člověk mnoha profesí a zájmů. Je učitel, lektor, písničkář, spisovatel a teď už také výtvarník. Přistěhoval se do Dvora Králové nad Labem před sedmi lety, žije tady s manželkou a třemi dětmi a jak říká, tímto městem je zcela fascinován. Také tím, co všechno se tady dá objevit.

„Já jsem vlastně takto velkou výtvarnou práci ještě nedělal, naplánoval jsem si na to mnohem méně času, nakonec jsem na knize pracoval tři čtvrtě roku. U takto dlouhé věci bylo nejtěžší udržet jednotný styl. Člověk musí opravdu sedět a nakreslit to od začátku do konce. Takže kniha byla náročná především svým objemem," říká Filip Pýcha.

Rukopis královédvorský jako komiks

A doplňuje: „Do budoucna by mě lákalo vytvořit nějaký didaktický materiál, který funguje interaktivně a je zaměřen na Dvůr Králové nad Labem a jeho okolí. Máme tady spoustu zajímavých historických postav a událostí."

Křest knihy Rukopis královédvorský v komiksu, a také autogramiáda s autorem, proběhne ve středu 21. března 2018 v 18 hodin v knihovně Slavoj Dvůr Králové nad Labem. Vstup je zdarma.

Po autogramiádě bude komiks k dispozici nejen v knihovně Slavoj, ale také v infocentrech na královéhradecku a v Městském muzeu ve Dvoře Králové nad Labem.

Rukopis královédvorský jako komiks
autoři: Milan Baják , Blanka Malá
Spustit audio

Související