Roláda se špenátem 27.6.2009

Suroviny:
500 g krůtích prsíček, sůl, mletý bílý pepř, 400 g mraženého listového špenátu, sýr eidam nebo Nivu - ovšem ten není podmínkou, dále 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 150 g salámu herkules, 2 mrkve, půl hrnku mléka, 1-2 lžíce hladké mouky, olej

Postup:
Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme, vmícháme trochu strouhaného sýra a chvíli podusíme. Je-li špenát řídký, zahustíme ho moukou rozmíchanou v mléce, ale protože tam dáváme sýr, řídký by být neměl. Pak špenát necháme vychladnout.
Mrkev asi pět minut povaříme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Osolíme a opepříme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení, pak kolečky salámu a plátky masa. Do vzniklé prohlubně urovnáme lžící trochu špenátu, na něj položíme podélně mrkev a zalijeme zbytkem špenátu. Přikryjeme zbylými plátky masa a na ně naskládáme zbylá kolečka salámu. Přikryjeme přečnívajícím papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 35-40 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 15 minut ve formě, až potom vyklopíme.

Vaříme s Habadějem v sobotu 27.6.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.