Rizoto s játry a rozinkami 24.4.2010

Suroviny:
400g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 100g žampiónů, kari koření, citrónová šťáva, 300g rýže, rozinky, sůl, kousek bujónové kostky, petrželka.
Postup:
Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari a dusíme.
Můžeme přidat pár lžic vody.
Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem a dusíme doměkka.
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním bujónové kostky a solí. Uvařenou rýži scedíme, přidáme kuřecí játra, žampióny, spařené rozinky, nasekanou petrželku, sůl a promícháme.
Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.4.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.