Rizoto s játry a rozinkami 24.4.2010

Suroviny:
400g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 100g žampiónů, kari koření, citrónová šťáva, 300g rýže, rozinky, sůl, kousek bujónové kostky, petrželka.
Postup:
Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari a dusíme.
Můžeme přidat pár lžic vody.
Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónem a dusíme doměkka.
Rýži uvaříme ve vodě s přidáním bujónové kostky a solí. Uvařenou rýži scedíme, přidáme kuřecí játra, žampióny, spařené rozinky, nasekanou petrželku, sůl a promícháme.
Nakonec můžeme posypat strouhaným sýrem.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.4.2010 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.