Rizika internetu, krádeže, problémy seniorů nebo alkohol a drogy. Nová videokampaň policie začíná!

31. srpen 2015

Víte jak se chovají vaše děti na internetu? Dáváte si pozor při nakupování na osobní věci? Nenecháváte doklady nebo mobil zbytečně bez dozoru? Právě s takovými situacemi se naprosto běžně ve své praxi i několikrát denně setkávají policisté.

Bohužel řeší už následky nezodpovědného a nebo riskantního chování.

A právě podobným problémům spojeným s krádežemi, neopatrností na silnicích, ale i třeba rizikovou komunikací na internetu chtějí policisté předcházet novou preventivní kampaní.

Ta v těchto dnech startuje v Královéhradeckém kraji.

Víte jak se chovají vaše děti na internetu? Dáváte si pozor při nakupování na osobní věci? Nenecháváte doklady nebo mobil zbytečně bez dozoru? Nová preventivní videokampaň policie začíná! 6 témat a 14 videospotů. Všechny mají jedno společné. Mají upozornit na to jak se chováme a jakých chyb se dopouštíme.

Posted by Český rozhlas Hradec Králové on 30. srpen 2015


6 témat a 14 videospotů. Všechny mají jedno společné. Mají upozornit na to jak se chováme a jakých chyb se dopouštíme když třeba zlodějům doslova nahráváme.

Potvrzuje to Jan Čížkovský z krajské policie: "Jedno téma jsou rizika virtuální komunikace, tedy sdílení svých osobních dat. Další jsou kapesní krádeže, krádeže věcí z motorových vozidel. Chtěli jsme také informovat veřejnost o trestné činnosti páchané na seniorech, pak také požívání alkoholu a to zejména dětmi a mláží spolu s tematikou drog, to jsou další témata".

Preventivní spot Police ČR

Do nápadu policie Královéhradeckého kraje se zapojilo finančně ministerstvo vnitra a ke kampani se připojil i Pardubický kraj.

"S těmito video spoty se široká veřejnost seznámí v kinech, dále v prostředcích městské hromadné dopravy, ale především se spoléháme na sílu internetu a sociálních sítí, webových stránek obcí a dále také na školská zařízení, vlastně veškeré možnosti, kde je možné shlédnout audiovizuální záběry", doplňuje Jan Čížkovský z policie Královéhradeckého kraje.

Některé z videospotů najdete už teď na webových stránkách a Facebookovém profilu Českého rozhlasu Hradec Králové.

autor: par
Spustit audio