Řidiče na Jičínsku čekají zase perné chvilky. Na kruhovém objezdu u Úlibic se znovu pracuje

24. srpen 2017

Toto místo již už v minulosti několikrát přidělalo motoristům vrásky. Znovu se začala opravovat frekventovaná kruhová křižovatka u Úlibic na Jičínsku. Pro řidiče to znamená omezený provoz na polovině křižovatky, tou druhou půlkou pouštějí provoz střídavě pracovníci stavby nebo semafory. Na místo se v ranní špičce vydal i redaktor Tomáš Lörincz.

Jaká je na frekventované křižovatce silnic první třídy číslo 16 a číslo 35 momentálně situace?

Zatím je vše úplně bez problémů, protože řidiči měli štěstí. Na druhou stranu měl ale někdo zase trochu smůlu, protože ti, kteří měli přijet omezit provoz na kruhovém objezdu, uvařili auto a tak přijeli později. Na místě stále ještě není ani fréza, takže kruhový objezd u Úlibic je zatím otevřený a průjezdný. Zavřít se měl v 8:00 ráno, to se ale nestihlo.

Čtěte také

Pracovníci už ale na místě jsou, je tu i nainstalovaný jeden semafor. Ten by ale měl začít fungovat až večer. Přes den by měl být provoz řízen lidským faktorem.

Jak dlouho se bude na objezdu tentokrát pracovat?

Mělo by to být do podzimu. Přesný termín se bude možná ještě nějakým způsobem upravovat, podle toho jak rychle budou práce postupovat. Ale ukončení prací se předpokládá v říjnu, možná v listopadu. To je termín, který tu před chvílí padl. Otázkou je, jak se všechno stihne. Ale samozřejmě všichni budou údajně dělat vše pro to, aby to bylo co nejdříve.

Kolona před mostním provizoriem

Existuje nějaká možnost objížďky?

Je to jako pokaždé, když jsou problémy v Úlibicích. Problémové místo se objet dá, ale ta objížďka je hodně komplikovaná a složitá.

Například když jedete od Hradce Králové na Trutnov směrem na Novou Paku, tak se jezdí přes Lužany. Jenže v Lužanech jsem se byl ráno podívat. Tam budují chodníky, silnice je tam rozkopaná, projede tam jedno auto. Dva automobily se vedle sebe vejdou již velmi složitě. A pokud je jedním z nich nákladní auto nebo autobus, tak tam vzniká velký problém.

Takže ani objízdná trasa nebude v této chvíli úplně optimální.

A v Lužanech už se teď trochu děsí toho, že přes tuto obec má vést oficiální objížďka ve chvíli, kdy bude kruhový objezd u Úlibic uzavřen úplně. A to má nastat o víkendu na přelomu září a října.

autor: lcz
Spustit audio