Řezy 23/5/2009

Suroviny:
Těsto:
9 bílků
9 lžic cukru
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky

sekané ořechy
olej

Krém:
1 l mléka
9 žloutků
1,5 pudinkového prášku
1 máslo
3 lžíce cukru
kakao nebo čokoláda

2 šlehačky
kakao

Postup:
Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukru a nakonec opatrně přidáme mouku a strouhanku. Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem a posypeme sekanými ořechy. Těsto nalijeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Prochladlý korpus otočíme a stáhneme papír. Na korpus střádavě klademe lžící světlý a tmavý krém a lehce rozetřeme. Na krém natřeme ušlehanou šlehačku a rozkrájíme na kostky. Na každou kostku dáme úhlopříčně tenký proužek alobalu a posypeme kakaem. Před podáváním alobal odstraníme.

Příprava krému:
V mléce rozšleháme žloutky a dáme vařit, přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství mléka a uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháme vychladlý pudink. Hotový krém rozdělíme na dva díly a do jednoho přidáme kakao nebo čokoládu.