Řezy 23/5/2009
Suroviny:
Těsto:
9 bílků
9 lžic cukru
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky
sekané ořechy
olej
Krém:
1 l mléka
9 žloutků
1,5 pudinkového prášku
1 máslo
3 lžíce cukru
kakao nebo čokoláda
2 šlehačky
kakao
Postup:
Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukru a nakonec opatrně přidáme mouku a strouhanku. Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme olejem a posypeme sekanými ořechy. Těsto nalijeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Prochladlý korpus otočíme a stáhneme papír. Na korpus střádavě klademe lžící světlý a tmavý krém a lehce rozetřeme. Na krém natřeme ušlehanou šlehačku a rozkrájíme na kostky. Na každou kostku dáme úhlopříčně tenký proužek alobalu a posypeme kakaem. Před podáváním alobal odstraníme.
Příprava krému:
V mléce rozšleháme žloutky a dáme vařit, přidáme pudinkové prášky rozmíchané v malém množství mléka a uvaříme. Hotový pudink necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a postupně zašleháme vychladlý pudink. Hotový krém rozdělíme na dva díly a do jednoho přidáme kakao nebo čokoládu.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka