Relax je aktivní odpočinek. Jak čerpáte novou energii?

26. září 2014

Žijeme v době plné stresu a často se nám život mění v jeden velký kolotoč, který neumíme zastavit. Ovšem člověk potřebuje také odpočinek a měl by se naučit relaxovat. Právě umění relaxovat je jednou ze základních dovedností, se kterou bychom se měli seznamovat již od dětství. Relaxace je součástí psychohygieny. Pomáhá nám nabrat nové síly, zregenerovat, získat odstup od aktuálních problémů. Proto by se měla stát běžnou součástí našeho života.

Malebné městečko Lázně Bělohrad leží v podhůří Krkonoš v nádherné, ekologicky čisté kotlině. Na jihozápadě je chráněno modravým hřebenem Chlumu, na severu se vypíná Kamenná hůra, od západu hledí zříceniny hradů Kumburk a Bradlec i hora Tábor.

V pátek 26. září 2014 jsme pro vás připravili Relaxační den s Českým rozhlasem Hradec Králové. Celé dopoledne od 9:00 do 12:00 hodin Lada Klokočníková, Jitka Slezáková a Pavel Kudrna vysílali z lázní v Lázních Bělohradě.

Lázně Bělohrad a.s. představují ideální kombinací obou základních směrů českého lázeňství, a to lázeňství léčebného a lázeňství rekondičního. Společnost již několik desítek let provozuje renomovanou Lázeňskou rehabilitační kliniku.

Městu daly jeho současný název místní slatinné lázně

Ta pečuje převážně o klienty s potížemi pohybového aparátu. Základní přírodní léčivý zdroj, kterým je sirnoželezitá slatina, se zde využívá ve formě koupelí, zábalů a obkladů. Nedílnou součástí terapie jsou vířivé, perličkové, přísadové i uhličité koupele, různé druhy masáží a speciální techniky jako je lymfodrenáž, mobilizační techniky, cvičení s fyzioterapeuty či elektroléčba a další.

Čtěte také


Zvětšit mapu
autor: KLO
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.