Ragú z mořských plodů 14.8.2004

Suroviny:
300 g mražené mořské směsi, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, vývar, petrželka, oregano, 2 lžíce oleje, sůl a pepř.

Postup:
Na oleji zpěníme jemně pokrájený česnek, cibuli, nastrouhanou mrkev, drobně pokrájené řapíky celeru a 2 lžíce nasekané petrželky. Přidáme rozmrazenou mořskou směs, podlijeme vínem a když se vydusí, přidáme konzervovaná rajčata, ochutíme oreganem, mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Podle potřeby podlijeme občas vývarem. Omáčka by měla být hustá.
Nakonec přisypeme zbývající nasekanou petrželku. Ragú nakonec promícháme s uvařenými těstovinami.

Náš tip:
Místo těstovin, můžete ragú promíchat s uvařenou rýží.

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.8.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.