Ragú z mořských plodů 14.8.2004

Suroviny:
300 g mražené mořské směsi, 1 konzerva loupaných krájených rajčat, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 3 stroužky česneku, 100 ml bílého vína, vývar, petrželka, oregano, 2 lžíce oleje, sůl a pepř.

Postup:
Na oleji zpěníme jemně pokrájený česnek, cibuli, nastrouhanou mrkev, drobně pokrájené řapíky celeru a 2 lžíce nasekané petrželky. Přidáme rozmrazenou mořskou směs, podlijeme vínem a když se vydusí, přidáme konzervovaná rajčata, ochutíme oreganem, mírně osolíme, opepříme a dusíme doměkka.
Podle potřeby podlijeme občas vývarem. Omáčka by měla být hustá.
Nakonec přisypeme zbývající nasekanou petrželku. Ragú nakonec promícháme s uvařenými těstovinami.

Náš tip:
Místo těstovin, můžete ragú promíchat s uvařenou rýží.

Vaříme s Habadějem v sobotu 14.8.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.