Prožijte s námi Den v lázni. Zveme vás do Janských Lázní na zahájení sezóny

3. červen 2016

Lada Klokočníková a Tomáš Peterka vás v pátek 3. června 2016 od 9 do 12 hodin pozvou na zahájení letošní lázeňské sezóny v Janských Lázních. Zavedou vás do míst, kde můžete ochutnat léčebné prameny - Janů a Černý pramen, zastaví se u prameníku, připomenou historii Státních léčebných lázní, které letos slaví 1010 let od objevení prvního pramene. A představí vám Dětskou léčebnu Vesna i přístrojovou robotickou rehabilitici, které se dá přirovnat chůzi na Měsíci.

Vysílat budeme přímo z kolonády, kam za námi můžete přijít i vy! Těšíme se na vás!

Do „gala" se strojí lázeňské město Janské Lázně pod Černou horou v Krkonoších. V sobotu 4. června tu přivítají novou lázeňskou sezónu a oslaví také hezké výročí - 1010 let od nalezení léčebných pramenů v Janských Lázních.

Čtěte také

Program slavnostně začne v 10 hodin svěcením léčivého pramene a následně místní hasiči vysvětí svůj prapor. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky dobového lázeňství a městského života i na přehlídku historických vozidel a motorek „řemenáčů", kterých je v celé republice jen 24.


Náměstí bude zaplněno řemeslnými stánky, pro děti jsou připraveny výtvarné dílny, soutěže, loutkové divadlo a ruční dřevěný kolotoč. V programu jsou také bojůvky historického vojska, R/C modely nákladních a užitkových vozů, ukázky práce Horské služby a zážitkem bude i jízda silničním vláčkem nebo možnost vyzkoušet si sportovní aktivity pro vozíčkáře - golf, florbal či handbike.

Zahájen bude charitativní projekt „Vítr ve vlasech".

„Celosvětově unikátní charitativní projekt "Vítr ve vlasech" je zaměřen na děti s handicapem. Jeho cílem je umožnit tělesně znevýhodněným dětem si bezplatně a dlouhodobě zapůjčit kolo a okusit tak, jaké to je mít vítr ve vlasech," vysvětlila záměr marketingová specialistka lázní Zuzana Pichlová.

A dodala: „Děti, které z handbiků odrostou, je spolku Černí koně vrátí a po nutném servisu těchto kol je spolek opět zapůjčí dalším handicapovaným dětem. V léčebně Vesna se dětský handbike stane možnou součástí rehabilitace a aktivitou pro trávení volného času malých klientů."

Jánské lázně - květiny
autoři: KLO , Tomáš Peterka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.