Prezident Václav Klaus dnes v Hradci Králové besedoval se studenty

12. prosinec 2012

Univerzitu Hradec Králové dnes navštívil prezident Václav Klaus.

Se studenty diskutoval především o evropské integraci.

Prezident Václav Klaus na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové přednášel studentům o otázkách evropské integrace

Prezident nejprve krátce představil studentům svou novou knihu, která se také týká evropské ingrace a ekonomických aspektů a poté byl prostor pro dotazy studentů.

Beseda trvala přibližně hodinu a zcela zaplněná posluchárna na katedře informatiky a managmentu byla Václavu Klausovi pozorným obecentstvem, které ocenil.

Mladou generaci dnes na hradecké univerzitě prezident varoval - ne snad před evropskou integrací, ale řekněme před ukvapenými názory na ni.

A studenti s ním vesměs souhlasili, beseda s prezidentem byla podle nich přátelská.

Prezident Václav Klaus nemá žádného kandidáta pro přímou volbu prezidenta, kterému by s radostí svěřoval prezidentskou funkci. Klaus to dnes uvedl na dotaz studenta při besedě na Univerzitě Hradec Králové.

První kolo prezidentských voleb se má konat 11. a 12. ledna 2013, Klausovo funkční období končí 7. března.

Student se také Klause zeptal, zda by některé ze svých prezidentských rozhodnutí změnil. "Nepochybně je spousta věcí, u kterých si říkáte, to jsem neměl udělat či to jsem měl udělat jinak. Ale myslím si, že v těch zásadních věcech bych se asi úplně nijak nerozhodoval," dodal Václav Klaus.


Zvětšit mapu
Spustit audio