Prezident Miloš Zeman s manželkou končí svou třídenní návštěvu Královéhradeckého kraje

17. únor 2017

Prezident Miloš Zeman s manželkou dnes končí svou již čtvrtou návštěvu Královéhradeckého kraje. Prezident během tří dnů kromě Hradce Králové zavítal také do Rudníku na Trutnovsku, Vrchlabí, Červeného Kostelce, Jaroměře a do Nové Paky.

Ve Vrchlabí prezident ve středu navštívil závod na výrobu převodovek automobilky Škoda Auto. V Červeném Kostelci pak včera zavítal do továrny Saar Gummi Czech, která vyrábí gumová těsnění do aut.

Na programu měl prezident Miloš Zeman také setkání s krajskými zastupiteli a starosty i několik setkání s občany.

Dnešní den zahájil prezident Miloš Zeman návštěvou hradecké základny letecké záchranné služby. Pak přejede do Nové Paky, kde po setkání s vedením města a občany program v kraji zakončí tiskovou konferencí.

V sobotu 18. února 2017 v 8:35 hodin odvysílá Český rozhlas Hradec Králové obsáhlý rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem. Ten shrne jeho zážitky z třídenní návštěvy Královéhradeckého kraje.


Spolu s prezidentem Milošem Zemanem zavítala do Královéhradeckého kraje i jeho manželka Ivana. Její program je zaměřen na sociální oblast, ale navštíví i některá turisticky zajímavá místa v kraji.

Paní Ivana Zemanová navštíví Dětský denní rehabilitační stacionář v Hradci Králové nebo Dětský domov a Kojenecký ústav ve Dvoře Králové nad Labem. Doprovod jí po celou dobu návštěvy dělá ředitelka Krajského úřadu Ivana Křečková.

Manželka prezidenta se také například vydá na milovníky vojenské historie velmi oblíbenou Tvrz Haničku. Tradice východočeského krajkářství jí pak budou prezentovat zaměstnanci nedávno zrekonstruovaného Muzea krajky ve Vamberku.

Styl zámků na Orlici pozná paní Zemanová během prohlídky zámku v Kostelci nad Orlicí, kterým ji bude provázet přímo jeho majitel František Kinský. Manželka prezidenta také zavítá do firmy Ozdoba CZ ve Dvoře Králové nad Labem, která vyrábí tradiční vánoční ozdoby.

Prezident Miloš Zeman zavítal dnes také do Nové Paky
autoři: Královéhradecký kraj , par
Spustit audio