Pouze třetina Čechů ví, čeho se týká onemocnění hemofilie

16. duben 2012

O možnostech léčby potlačujících závažné komplikace pacientů se ví ještě méně. Tuto situaci chce změnit série speciální fotografické výstavy o životě hemofiliků, která v letošním roce navštíví tři fakultní nemocnice. Jednou z nich je i Hradec Králové.

Nestává se tak často, abychom vás zvali na „výstavu" do nemocnice. Dnes ale uděláme výjimku a zavedeme vás do Fakultní nemocnice Hradec Králové, konkrétně do třetího patra druhé interní kliniky - oddělení klinické hematologie.

Logo

Právě tady do konce dubna můžete vidět sérii speciálních fotografií o životě hemofiliků. Cílem výstavy je přiblížit život malých dětí, dospívajících i starších lidí, které spojuje stejný osud.

Od svého narození se potýkají s nevyléčitelnou dědičnou chorobou hemofilií (poruchou srážlivosti krve), která do značné míry ovlivňuje jejich život.

Autorem fotografií je Jiří Hurt, který se snažil do nich vložit emoce, které zachycují lidský život takový, jaký ve skutečnosti je.

Před jednou z fotografií požádala o rozhovor předsedu českého svazu hemofiliků Vladimíra Dolejše redaktorka Zdena Kabourková.

Ještě upřesníme, že fotografie ve Fakultní nemocnici Hradec Králové můžete vidět až do 30. dubna 2012. Pak se výstava přestěhuje do brněnské a nakonec do Fakultní nemocnice v Praze.

autor: Zdeňka Kabourková
Spustit audio