Pondělní Noční linka: Orientace

19. srpen 2024

Někteří z nás jsou schopni se na místě, kde se ocitli poprvé v životě, zorientovat během několika chvilek, jiní bloudí po chodbách a prostorech v novém zaměstnání dlouhé týdny a měsíce a nepomůže jim ani navigace v mobilu.

Jak jste na tom se schopností orientace vy? Dokážete najít i v neznámém terénu během okamžiku vše podstatné intuitivně, bez použití mapy a vyptávání kolemjdoucích? Zastávku MHD, nejbližší restauraci nebo cestu k nádraží.

Anebo platí, že kdyby vás někdo vysadil v cizím městě (nedejbože v cizí zemi), vrátíte se domů za dva roky s botami od sněhu a v každé ruce pomeranč?

Vaše příběhy o orientačních schopnostech se v dnešní Noční lince neztratí. Zavolejte je na číslo 731 800 900, napište na e-mail linka@rozhlas.cz. Ve studiu a ve vysílání na ně bude čekat Borek Kapitančik.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.