Policie pátrá po ženách, které ukradly zlato v jedné z jičínských prodejen!

9. červen 2015

Policie hledá dvě ženy, které kradly v Jičíně. Z jedné z tamních prodejen si odnesly zlato za desítky tisíc korun. Šperky si nejdříve prohlížely a pak chtěly zaplatit dolary. To prodavač odmítl. Ženy tedy slíbily, že si peníze vymění v bance a vrátí se. Po jejich odchodu ale chyběly zlaté šperky.

Podle Jana Čížkovského z krajské policie, ženy na konci května navštívily víc obchodů po městě.

Po zhlédnutí kamerového systému, který má prodavač nainstalovaný v obchodě, zjistil, že když se věnoval mladší ženě při výběru prstenů, starší žena z výlohy odcizila plato s řetízky a strčila jej do sukně se širokou kapsou.

Vzniklá škoda bude známa až po provedené inventuře

K popisu žen: obě snědší pleti, okolo 50 let, silné postavy, vysoké asi 160 cm. Mladší měla černo-béžové triko a světlé kalhoty, druhá žena měla oblečené modro-bílé pruhované triko s krátkým rukávem a černou sukni. Obě měly vlasy sepnuté do drdolu a přes rameno kabelku.

Ihned po přijetí oznámení vyrazili jičínští policisté pátrat po ženách v rámci města. Šetřením zjistili, že tato prodejna nebyla jediná, kterou navštívili.

Policie hledá dvě ženy, které kradly v Jičíně. Z jedné z tamních prodejen si odnesly zlato za desítky tisíc korun

Díky tomu máme podrobný popis žen zachycený na fotografiích.

Neznámé ženy se dopustily trestného činu krádeže, za což jim v případě dopadení a prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až 5 let.

Policie žádá veřejnost, pokud má někdo informace k osobám na fotografiích nebo k události, která se v obchodě odehrála, aby je předal jičínským kriminalistům na telefonní číslo 974 533 445, nebo cestou bezplatné linky tísňového volání na lince 158.

autor: par
Spustit audio