Pokud si chcete užít zimu v Krkonoších, měli byste si co nejdřív zamluvit ubytování

24. září 2015

Některé krkonošské hotely a penziony už mají na Silvestra a jarní prázdniny téměř vyprodáno. Zájem lidí o zimní pobyty v našich nejvyšších horách je velký. Ubytování si zamlouvají s dostatečným předstihem. Volná místa ještě jsou, ale nabídka už není tak pestrá.

Sotva skončila hlavní letní sezóna, která patřila k nejvydařenějším za poslední roky, majitelé a provozovatelů lyžařských areálů se už začínají chystat na nadcházející zimu.

Práce na sjezdovkách je ještě dost.

"Rozšíření lyžařského areálu tady v té lokalitě Nad Kolonkou, je to takový ten náš páteřní vlek pro děti kde jsou i lyžařské školy. Je to spíš posílení kapacity, jeden vlek už tam je, paralelně by tam měl být další vlek, aby to zvýšilo komfort zákazníků", potvrzuje Tomáš Grégr starsota obce Strážné, která areál spravuje.

Čtěte také

Lidé chtějí mít jistotu, že se budou mít v zimě kde ubytovat, proto volají s dostatečným předstihem.

"Je teď nejvíc zavčasu s ničím neotálet. Na nic nečekat a rezervovat," tvrdí Lucie Jandurová z infocentra ve Špindlerově Mlýně.

Špindlerův Mlýn - horské hotely a pensiony

A potrvzuje, že tradičně je největší zájem o poslední prosincové dny a jarní prázdniny: "Nejvíc je teď poptávaný Silvestrovský týden, musím říct, že ten první a druhý únorový týden, už nyní je tam tak z 80 až 90 procent obsazeno".

Do krkonošských středisek se nechystají pouze Češi, ale velký zájem je také ze strany cizinců: "Jarní prázdniny, ale i Německo, Berlín a Holanďané".

"Ten zájem se projevuje, hlavně Silvestr, po tom je poptávka největší. Únor, jarní prázdniny, konkrétně u nás to jsou Češi a Poláci", říká Lenka Hrubá, provozní jednoho z hotelů ve Špindlerově Mlýně.

Všichni pevně věří, že se nebude opakovat loňská zima, kdy lidé kvůli nedostatku sněhu rušili pobyty na horách.

Spustit audio