Pikantní směs s masem a zeleninou
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny na 4 porce:
- 400 g vepřového nebo kuřecího masa
- 50 g slaniny
- 1 lžíce oleje
- svazek jarní cibulky
- 2 barevné papriky
- 1 – 2 menší cukety
- 100 g naložených sušených rajčat (1 malá konzerva)
- harisa podle chuti a odolnosti strávníků (pasta nebo sypké koření)
- sůl
Postup:
Nejprve si očistíme a opláchneme zeleninu. Neoloupané cukety a papriky nakrájíme na kostičky, jarní cibulku, včetně natě, na silnější kolečka a z rajčat slijeme olej. Z masa připravíme nudličky o tloušťce 1/2 cm a dlouhé cca 3 cm . V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou slaninu. Přidáme připravené maso, které prudce restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme jarní cibulku a opět krátce orestujeme. Nyní ke směsi přidáme nakrájenou zeleninu, osolíme, promícháme, přiklopíme poklicí a na malém ohni krátce podusíme. Zelenina musí být jen změklá, měla by trochu křupat. Na závěr přidáme rajčata a harisu, které dáme jen takové množství, aby byl pokrm snesitelně pálivý. Prohřejeme a podáváme.
Doporučená příloha: kuskus, dušená rýže nebo chléb.
Celková doba přípravy cca 25 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.