Pikantní krůtí směs 22.5.2010
Suroviny:
400 g krůtího masa (nakrájeného na nudličky), 400 g krůtích jater (nakrájených na kousky), 1 pórek (nakrájený na kolečka), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 90 g loupaných nesolených arašídů, 350 g zeleninové směsi na čínu, 2 lžíce oleje, 1 masox, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 rajčatový protlak, 1 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce jemného kečupu, špetka chilli koření, mletého pepře, kari koření, sůl dle chuti, voda na podlití.
Postup:
Krůtí maso a játra omyjeme a pokrájíme. V hrnci na rozpáleném oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli, pórek, vmícháme maso a orestujeme dokud maso nezbělá. Přidáme mletý pepř, cibuli, masox, kari koření, promícháme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Pak přidáme mraženou směs a dusíme doměkka. Vmícháme protlak, kečup, sójovou a worcesterskou omáčku, osolíme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme arašídy a promícháme.
Příloha: rýže
Vaříme s Habadějem v sobotu 22.5.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.