Perníčky Miroslavy Teichmanové 6/12/2008

Suroviny:
650 g hladké mouky, 200 g cukru moučka, 100 g medu, 4 vejce, 50 g tuku (Hera), 2 - 3 lžičky perníkového koření (je chutnější, když ho zakápneme citrónovou šťávou), 1 lžička sody

Postup:
Do velkého hrnce (do vodní lázně) dáme rozpustit tuk. Nevaříme!!! Do medu přidáme tuk a mícháme. Udržujeme mírný plamen, spíš prohříváme. Když se tuk rozpustí, dáme hrnec stranou.
Když je směs chladnější (nesmí pálit, když do ní sáhneme), přidáme rozkvedlaná vajíčka a postupně směs mouky a cukru.
Těsto zpracujeme. Hotové je když se začne oddělovat od stěn.
Na vál nasypeme mouku, vylijeme obsah hrnce a přidáme koření - vypracujeme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary a upečeme.
Hotové perníčky uložíme do chladné místnosti. Pokud jsou v chladu a vlhku můžeme je konzumovat už druhý den. Pokud je místnost sušší - pak potřebují asi deset až čtrnáct dnů odležet.