Páteční Noční linka: Vášeň, které jsem propadl

27. srpen 2021

Propadli jste někdy vášni? Ať už k určitému člověku, nebo k nějaké zájmové činnosti, k surfování po internetu, či k určitému jídlu? Kam až vás vaše vášeň, či možná posedlost dovedla? Ja vášeň silnou energií, která nás v životě může posunout dopředu, k novým věcem a možnostem? Nebo je to spíše něco, co lidi zaslepuje a je třeba se jí vyvarovat?

Jestli se o lásce říká slepá, tak vášeň je královnou nevidomých! Znáte ten pocit, kdy vám srdce buší, jako byste právě doběhli maraton, v hrudi cítíte svírání a mozek mává z oblačných výšin jako balonek naplněný heliem, neschopný jakékoliv konstruktivní myšlenky, krom té jediné - na něj, na ni. Často si myslíme, že je to láska, ale pozor, ta potvora, co Vás právě posedla, s ní má společného asi tolik, jako vánek s uragánem. Říká se jí vášeň.

Vášni ovšem můžeme propadnout nejen vůči někomu, ale také k něčemu. Jen si vzpomeňte, jak svět přestává existovat pro rybáře, když zasednou u vody, pro myslivce na posedu, pro sběratele, když narazí na unikátní kousek ve svém oboru, nebo pro milovníka jídla, který v ledničce objeví dobrotu, na které opravdu ujíždí. Propadli jste i vy někdy nějaké vášni?

Spustit audio