Ovesné omelety 23/5/2009
Suroviny:
4 lžíce ovesných vloček
4 vejce
6 lžic vody
4 lžíce strouhaného sýra
2 lžičky oleje
sůl
petrželka
Postup:
Do osolené vody vyklepneme vajíčka a rozšleháme, přidáme spařené vločky, sýr a nasekanou petrželku. Pánev lehce vytřeme olejem, nalijeme vaječnou směs a zvolna upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.