Omeleta s ostrou masovou směsí 22.7.2006

Suroviny:
8 vajec, 8 lžic vody nebo mléka, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, 1 lžičku hladké mouky, špetku sladké a pálivé papriky, 8 lžic sterilovaného leča, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 masoxu, 200 g pečeného nebo vařeného masa /vepřové nebo kuřecí/, sůl, mletý pepř, olej, voda.

Postup:
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mouku, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme zpěnit a zalijeme několika lžícemi vody s rozpuštěným masoxem rozšleháme. Pak přidáme lečo, drobně pokrájené maso, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme, až směs zhoustne.
Vejce rozšleháme s vodou, solí a nalijeme na pánev s rozehřátým olejem.
Postupně upečeme omelety, které před dopečením naplníme připravenou směsí, přehneme a přendáme na talíř.
Jako příloha se hodí jak opečené brambory, tak i pečivo.

Vaříme s Habadějem v sobotu 22.7.2006 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.