Nudle Enying. Udělejte si dobrotu od Balatonu
Přesně takto připravují nudle v maďarském Enyingu, ve městě, které leží v blízkosti Balatonu. Je to velmi dobrý, rychlý a nenáročný pokrm.
- 400 g suchých širokých nudlí
- 250 g masa (vepřová plec, kuřecí, krůtí, králičí)
- 120 g šunky nebo slaniny
- 3 rajčata
- ¼ menšího celeru
- 1 větší mrkev
- 100 g sterilovaného hrášku
- 1 malá snítka rozmarýnky
- 1 cibule nebo 3 jarní cibulky
- 50 g másla
- cca 3 l vývaru
- olej na opékání, sůl
Rajčata přelijeme vařící vodou, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli najemno, šunku a zeleninu na hranolky nebo na proužky.
Do vývaru přidáme rozmarýn, přivedeme k varu a podle návodu v něm uvaříme nudle. Uvařené scedíme a propláchneme.
Cibuli osmahneme na oleji a prudce v tomto základu opečeme maso.
Kromě hrášku přidáme zeleninu, osolíme, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, smícháme směs s uvařenými nudlemi a hráškem.
Hotový pokrm polijeme horkým máslem, které s chutí udělá divy. Podáváme horké.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka