Nové album, nová kniha i velké evropské turné. Zpěvačka Kamila Nývltová si plní své životní sny

2. prosinec 2022

Nové album Síla lásky, nová kniha Na plech s Kamilou, velké evropské turné, to všechno má za sebou tento rok zpěvačka Kamila Nývltová. Určitě mnoho důvodů přivítat tuto Východočešku po čase opět v rozhlasové kavárně Českého rozhlasu Hradec Králové.

Kamila Nývltová

Kamila Nývltová, rodačka z Trutnova po účinkování v soutěži X Factor v roce 2008, kde zvítězila v kategorii zpěváků do 25 let, působí od roku 2008 jako sólistka Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Od září 2012 působí také v Hudebním divadle Karlín. Ve volném čase jezdí Kamila na snowboardu, in-linech a hraje tenis. Ráda pracuje s dětmi. Je patronkou soutěže pro začínající zpěváky Česko zpívá.

Kamila Nývltová v roce 2020 vystoupila jako sólistka na pražském koncertě slavného japonského hudebního skladatele Joe Hisaishiho. V rámci evropského turné americké skupiny Two Steps From Hell LIVE 2022 byla sólistkou po boku světových skladatelů Thomase Bergersena a Nicka Phoenixe.

V mé kuchařce není žádná dieta. Prostě poctivé recepty, které jsem zdědila po babičce, prababičce a mamince. Vše je vyzkoušené.
Kamila Nývltová, zpěvačka a autorka kuchařky

Kamila působí jako sólistka Hudebního divadla Karlín a Divadla Broadway. Zahrála si hlavní role v muzikálech Aida, Kleopatra, Dracula, Angelika a v mnoha dalších.

Čtěte také

Spolupracuje a vystupuje s řadou svých pěveckých kolegů: Marianem Vojtkem, Danielem Hůlkou, Václavem Noidem Bártou, Josefem Vágnerem, a dále s řadou uznávaných českých filharmonií a orchestrů. Naposledy v roce 2022 na koncertě filmové hudby Hollywood Composers & PKF - Prague Philramonia v pražském Rudolfínu.

Letos v létě také vyrazila na velké evropské turné s americkou skupinou Two Steps From Hell, s epickou a filmovou muzikou. Produkce byla z Rakouska a Kamila Nývltová byla jediná z České republiky, kdo se tohoto turné účastnil.

Aktuálně vydává kuchařku Na plech s Kamilou. Je plná osvědčených domácích receptů, které jsou lety prověřené celou její rodinou. V kuchařce nečekejte dietní recepty.

Čtěte také

Kamila se zaměřila na poctivé dobroty. „Nebude to ani žádná dieta a zdravé recepty tam nenajdete. Prostě poctivé recepty, ať už podkrkonošské, které jsem zdědila po babičce, prababičce a mamince nebo to, co je vyzkoušené, chuťově dobré. Ale nestrávíte nad tím hodiny.“

Na svém kontě má Kamila Nývltová čtyři sólová CD: "Kamila Nývltová", "Vánoční dárek", "Moje lásky" (album duetů) a nejnovější album "Síla lásky", se svátečními melodiemi s nádechem irské muziky, vyšlo v říjnu 2022.

Celý rozhovor Lady Klokočníkové se zpěvačkou Kamilou Nývltovou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio